Какво прави дома - Дом?

0 от 5 / 0 гласа

5 неща, които правят дома Дом

Полезно

Какво превръща жилището в истински дом? Какво е нужно да има всяка къща, за да е истински уютно място, в което да се чувстваме комфортно? Определено, сред необходимостите за всеки дом, не е телевизора - според все повече проучвания, можем да живеем много по-спокойно без него. Да видим обаче, какво е задължително, за всеки комфортен дом:

1. Кухня - храната е горивото за човешкия организъм. Дори готвенето да не ви е приоритет, със сигурност в някакъв момент ще искате да си приготвите кафе, чай или пък храна, която се нуждае от топлинна обработка, колкото и бърза да е тя. Мястото, където храната се случва, е кухнята. Тя може да включва плюс безкрайност глезотии и екзотики, или пък да е съвсем спартанска. Без нея обаче, домът не може.

2. Баня - представяте ли си времената, в които аристокрацията е била с огромните напудрени перуки и се е поливала с парфюм? Да, не ухаят приятно, въпреки, че за очите може и да изглеждат добре, ако гледате подходящата епоха и прослойка на обществото. Днес къпането не се случва веднъж на високосна година (поне в т.нар. "цивилизован" свят), а помещението където водата и сапуна срещат човека е банята. Някога, разни държави считали чистия въздух и къпането за вредно. Днес обаче, всеки дом има своя баня - помещение, без което не можем. Същото важи и за WC-то към нея.

3. Мебели - малко или много, в стил рококо или пък минималистични, зависи от вас. Всеки дом обаче, има свои поне санитарен минимум от обзавеждане, на което се сяда, спи, прибират се различни неща. Дори и най-изчистеният дом има свои мебели.

4. и 5. Топлина. Говорим за съвсем материалното и измерение - това, което ви топли в студените месеци, както и другото - топлината със значение на уют, любимо място, което значи нещо за нас.

Материалното измерение на топлината в днешни дни осигуряват различните отоплителни уреди. Без дълги предисловия, заявяваме твърдо, че най-добрият избор е климатикът - уредът, който не само ви топли зимата, а се грижи и за комфортът ви през лятото. Изберете доказана в световен мащаб марка, чието название само по себе си означава качество - японската сила Daikin. Уредите на марката са добре познати на експертите на "Клима Груп 2" ООД, която дълги години се занимава с проектиране, доставка, консултации на продуктите на Daikin - климатици и въздухопречистватели. Изберете ги за топлината в дома си!

За другата топлина, която ако цитираме малкия Принц, е видима само за сърцето, съвет не можем да ви дадем. Ще трябва да си я създадете сами. Вслушайте се в себе си, вече знаете как!