Мулти сплит системи

Мулти сплит системата е комбинация от едно мощно външно климатично тяло, което захранва две или повече вътрешни тела, които отоплят и охлаждат в различни помещения. Проектирани са по съвременна и инверторна технология, достигащи висока енергийна ефективност. Подходящи са за монтаж в нови сгради при възможност за предварително залагане на тръбната система.

Мулти сплит системите намират приложение и за сгради, при които е ограничено пространството за монтаж на външно тяло или архитектурата на фасадата не го позволява. Плюсът при мулти сплит системите е достигането на по-ниска консумация на електро енергия от стандартните сплит системи. Това се дължи на факта, че външното тяло балансира мощността на вътрешните тела, свързани към него, спрямо нуждите на потребителя на задаване на температура на всяко помещение.

Клиентите могат да избират между високо и подово-стенни, таванни, касетъчни и канални тела за скрит монтаж, които пък от своя страна са различни по дизайн и цветови варианти. Мулти сплит системата е идеално решение за отопление и охлаждане с широко приложение.