Panasonic CS/CU-TZ35WKE R32 A++ Wi-Fi

0 от 5 / 0 гласа

1870.00 лв.

Инверторен климатик Panasonic  клас-TZ 2021- елегантен дизайн с ширина от едва 779 мм., заема изключително малко място на стената и се съчетава перфектно с визията на модерното жилище. 

НАЛИЧНИ ЕКСТРИ: 

          

https://youtu.be/oQH09w84-OI 

Висока ефективност 

Серия Compact може да се похвали с много добра енергийна ефективност - енергиен клас A++ в режим на "охлаждане" и А++ режим на "отопление". 

Фреон R32 

"Незначително" нововъведение, което променя всичко! Новият фреон е 3 пъти по-малко замърсяващ в сравнение с предходния R410a. R32 e фреон с различни иновативни качества: лесно се зарежда, щади околната среда и пести електроенергия. Какъв е резултатът? По-добър живот за хората и за цялата планета. Panasonic казват сбогом на вчерашния ден. Добре дошъл, R32! Днес при Panasonic, утре – при всички останали. Европейският регламент CE 517/2014 изисква замяната на флуорираните газове (F-газове), като напр. R410A, с оглед опазването на околната среда. Предоставя се преходен период: 2017 – 2030 г. 

Удивително компактен и луксозен дизайн 

Освен, че се отличават с истински луксозна и приятна външност, климатиците от тази серия на Panasonic се отличават с оптимизиран размер, т.е. с невероятно компактни размери (само 799 мм ширина), което само по себи си означава, че заемат минимално пространство на Вашата стена и може да се монтира дори над врата. Освен това се слива със стила на всеки дом. 

Нов мощен пречистващ филтър PM2.5 

Във въздуха се носят прахови частици (PM 2,5) в това число замърсители, дим и течни капчици. PM 2,5 е въздушен замърсител, който може да окаже много неблагоприятно влияние върху здравето на хората. Размерът на праховите частици е 30 пъти по-малък от ширината на човешки косъм (е 2,5 µm), което затруднява виждането му с просто око. Предизвиква опасни проблеми с дишането, като напр. остър бронхит и рак на белите дробове при по-възрастните хора и при децата. Изключителната сила на най-новия и мощен филтър PM2.5 на Panasonic пречиства, улавя и деактивира действието на вируси, бактерии и други болестотворни алергени във въздуха с микро размери и на микро ниво - отстранява ги от въздуха и поддържа чиста и комфортна среда в помещението. PM2.5 филтърът осигурява грижа за малки и големи, като гарантира здравето у дома! 

Мощен ротационен (rotary) компресор R2 

Климатизаторите Panasonic от 2017 г. са с ротационен компресор Panasonic R2. Проектиран e да издържа на екстремни условия, той осигурява висока производителност и ефективност. Ротационните компресори R2 използват търкалящо се бутало. Компресорът е тестван при екстремни условия: по-висока ефективност, единично и двойно бутало, хладилен агент R32 / R410A, компактен размер. Защо ротационният компресор на Panasonic R2 е толкова ефективен? Висококачествените /премиум/ мотори от силициева стомана напълно удовлетворява и отговаря на всички европейски индустриални изисквания за ефективност. Подобрено смазване на помпено-подаващата система - разширена високопроизводителна /високоскоростна/ маслена помпа в съчетание с масления резервоар с разширена вместимост /по-голям капацитет/ осигуряват по-добра лубрикация /превъзходно смазване/. По-големият акумулатор събира /има капацитет за/ значително количество хладилен агент, необходим при инсталации с по-дълъг тръбен път. 

Тиха и релаксираща среда – едва 20 dB(A) 

Новите модели битови климатизатори на Panasonic са едни от най-тихите климатици на пазара. Работният шум на вътрешното тяло на инверторния климатик Panasonic е намален - едва 20 dB, тъй като инверторът постоянно променя изходната си мощност, за да позволи по-прецизен контрол на температурата. Това е звуковият фон на нощно поле. Успяхме да създадем перфектна среда за Вашата спокойна и пълноценна почивка. Насладете се на моментите с любимите си хора! Подарете си истинска СПА почивка у дома всеки ден! 

Перфектна въздушна струя 

Климатиците притежават новоразработената от Panasonic функция "Aerowings" и се отличават с нов дизайн на вътрешните тела, разполагащи с по-голяма решетка за всмукване на въздух и супервисока скорост на вентилатора за по-голям въздушен обем. Два самостоятелно задвижвани елемента насочват въздушния поток за най-бързо охлаждане. По този начин охладеният въздух се разпределя равномерно в помещението. След достигане на зададената температура ламелите "Aerowings" насочват въздуха към тавана и създават ефекта „хладен душ“.  Сензорът за човешка активност засича нивото и регулира температурата до комфортно ниво. Истински комфортна температура, подходяща за пълна релаксация, без риск от прекалено изстудяване! 

Wi-Fi управление 

Управлявайте климатика където и да се намирате! Управлявайте комфорта и ефективността при минимално електропотребление! 
Internet Control е система от следващо поколение, която осигурява удобен за потребителя дистанционен контрол на уредите за климатизация или тези с термопомпа от всяка точка с помощта на смартфон с Android или iOS, таблет или персонален компютър през интернет. Системата може да извежда на дисплея температурата, ако е наличен опционалният жичен стаен термодатчик. За изключително улеснение на потребителя към комплекта на новата Etherea е включен WLAN адаптор за управление на климатика от разстояние с безплатното приложение за смартфони Panasonic Comfort Cloud за Android и iOSEtherea може да бъде свързана към Google Assistant и Amazon Alexa

Panasonic Comfort Cloud

  • Интелигентно управление: контролирайте всичките си климатици по всяко време и от всяко място! 
  • Интелигентен комфорт: лесно регулирайте своя комфорт и качеството на въздуха! 
  • Интелигентна ефективност: повече комфорт с по-малко загуби на електроенергия! 
  • Интелигентно съдействие: бъдете информирани за повреди! 

BMS свързаност - Лесно управление чрез система за сграден мениджмънт 

Отличната гъвкавост за интегриране във Вашите проекти: IntesisHomeKNXEnOceanModbus и BacNet позволява пълно двупосочно наблюдение и управление на всички функционални параметри. 

Други функции и характеристики: 

• Режим на охлаждане до -10°C; 
• Режим на отопление до -15°C; 
• Свалящ се и миещ панел; 
• Персонален въздушен поток - вертикално и хоризонтално насочване на потока; 
• Автоматичен режим на работа - климатичните системи автоматично сменят режимите на работа в зависимост от зададената температура. 

Филтър PM 2,5

Във въздуха се носят прахови частици (PM 2,5)
в това число замърсители, дим и капчици течност.
Размерът на тези частици е 2,5 µm и за тях се смята, че могат да предизвикват здравословни проблеми, ако попаднат в дробовете.

Обновяване на R410A / R22

Системата за обновяване на Panasonic позволява инсталираните тръби за R410A или R22, които са в добро състояние, да се използват при монтажа на новите високоефективни системи R32.

Функция за премахване на миризми

Позволява почистването на топлообменника, за да се предотврати появата на миризми. По време на почистването вентилаторът се изключва, за да не разпръсква евентуални неприятни миризми

Часовник за реално време с единичен таймер за ВКЛ. / ИЗКЛ.

Точният момент на задействане (час и минута) може да се зададе предварително. В последствие устройството работи всеки ден по този зададен график, докато системата не се нулира.

"Aerowings"

Повече комфорт с "Aerowings". Вградената във
вътрешното тяло двойна клапа насочва въздушния поток към тавана за създаване на охлаждащ ефект тип душ. 

"Мощен" режим 

Бързият и ефективен мощен режим е идеален,
когато се приберете в най-горещите или най-
студени дни. Климатикът работи на максимална мощност и достига желаната температура в рамките на 15 min.

Режим "Топъл старт

При начало на отоплителен цикъл и след цикъл
на размразяване вентилаторът на вътрешното тяло се включва след затоплянето на топлообменника.

Автоматично рестартиране 

Тази функция позволява автоматично рестартиране, ако работата е била прекъсната поради външна причина, напр. спиране на тока. Веднага след възстановяване на захранването устройството се рестартира с параметрите отпреди спирането.

Функция за самодиагностика 

С тази функция устройството осъществява процес на самодиагностика, когато някоя функция не работи правилно. Това опростява поддръжката чрез посочване на системни грешки или аномалии при работа и съответно позволява по-бързо сервизно обслужване. 

 

Технически характеристики: 

Клас

Среден клас

Вид

Инверторен

Тип

Стенен

Енергиен етикет

A++

За помещения (охлаждане)

30m² / 78m³

За помещения (отопление)

25m² / 65m³

Мощност (охлаждане)

3.5 (0.85 ~ 3.9) kW

Консумация (oхлаждане)

1.000 kW

Мощност при +7ºC (отопление)

4.0 (0.8 ~ 5.1) kW

Консумация (отопление)

0.990 kW

Мощност при -7ºC (отопление)

2.8 kW (-7ºC)

Мощност при -15ºC (отопление)

2.4 kW (-15ºC)

SEER (сезонен коефициент охлаждане)

6.80

SCOP (сезонен коефициент отопление)

4.60

Енергиен клас (охлждане)

A++

Енергиен клас (отопление)

A++

Годишна консумация (охлаждане)

183 kWh/a

Годишна консумация (отопление)

852 kWh/a

Ниво на шум (вътрешно тяло)

20 db(A)

Ниво на шум (външно тяло)

48 db(A)

Размери ВхШхД (вътрешно тяло)

290x799x197 mm

Размери ВхШхД (външно тяло)

542x780x289 mm

Тегло (вътрешно тяло)

8 kg

Тегло (външно тяло)

33 kg

Работен диапазон (охлаждане)

-10 ~ +46ºC

Работен диапазон (отопление)

-15 ~ +24ºC

Хладилен агент

R32

Захранване

220/1/50 Hz

Държава

Малайзия

Производител

Panasonic