Какво означава хиперинвертор?

0 от 5 / 0 гласа

ХИПЕРИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК, КАТО ПОНЯТИЕ ИЗПОЛЗВАНО НА ПАЗАРА ЗА КЛИМАТИЧНАТЕХНИКА

Климатици с коефициенти SCOP – над 5,10/А+++/ и SEER – над 8,50 /А+++/ са системи с най-добри показатели и най-висока енергийна ефективност. Именно за тях в практиката се използва наименованието „хиперинвертор“. То се употребява много често от потребители и търговци, като се асоциира с продукт от най-висок клас – с много добри параметри, безупречна работа, създаващ отличен комфорт. В световен мащаб не съществува официално термин като „хиперинвертор“, но в разговорна среда често се употребява и свързва с  качественост, икономичност и надеждност на машината.
Тези климатици се отличават също така и по други характеристики като:
  • Ниски шумови нива – както на вътрешното, така и на външното тяло
  • Широк работен температурен диапазон – запазват номиналните си характеристики и при много ниски външни температури
  • Висококачествена изработка на отделните детайли
  • Прецизен контрол и управление
  • Комфортно отопление и охлаждане
  • Сензор за присъствие
  • Енергоспестяващи функции
  • Осигуряват грижа и за здравето. Оборудвани са с допълнителни филтри за пречистване на въздуха.

Хиперинверторните климатици са предназначени за потребители, които желаят да отопляват и охлаждат домовете и работните си помещения с най-висока степен на енергоспестяване при максимален комфорт. Това се постига благодарение на ефективната работа на компресора и следенето на температурните изменения в помещението, както и на промените във външната температурата. Всичко това позволява на системата да изчисли и отдаде необходимото за момента количество студ или топлина, за да получите перфектния климат в помещението.
 
Освен че притежават висок коефициент за преобразуване на енергията, хиперинверторите са събрали още куп нови технологии. Обикновено от производителите влагат в тези модели и най-новите си технологии, революционни компресори, иновативни методи за пречистване на въздуха, като например последното откритие Plasma филтъра, който за разлика от всичко останали филтри е вечен и няма нужда от периодична подмяна, за момента може да се намери само в климатици, които са хиперинвертори.
Казано накратко хиперинверторите са стабилни машини, които ще Ви служат дълго и с времето по-високата им цена ще се изплати.