Високотемпературна Daikin Altherma ERRQ011AV1-EKHBRD011ABV1

0 от 5 / 0 гласа

18180.00 лв.

Алтерма Високотемпературна

Термопомпа тип “въздух-вода”само за отопление, която може да се комбинира със съществуващите радиатори. 

 

Високотемпературната система Daikin Altherma осигурява отопление и битова гореща вода за Вашия дом. Тази система може перфектно да замени традиционен котел и да се свърже със съществуващата тръбна разводка. Сплит системата се състои от външно и вътрешно тяло и може да бъде допълнена с връзка за соларна система. 

 
  • Лесна смяна на съществуващ котел без смяна на отоплителни тръби

  • Ниски сметки на ток и ниски емисии на CO2

  • Може да се комбинира с високотемпературни радиатори

  • Приложения при висока температура до 80С без електрически нагревател

  • Работен диапазон на приложение дори при -20С

Гъвкавост на конфигурирането
Altherma може да бъде конфигурирана по три начина - моноенергетично, моновалентно и бивалентно. Така може да се оптимизира балансът между трайните инвестиции и текущите разходи, както и да се увеличат видовете приложения, за които тя може да се използва. Професионалните техници от Daikin ще ви обяснят подробно коя от тези версии можете да използвате за конкретната сграда.
Освен тези три конфигурации системата Altherma може също така да бъде комбинирана с алтернативни възобновяеми енергийни източници като слънчеви панели за домашно отопление с гореща вода.
Altherma системата може идеално да се комбинира със соларни панели за производство на топла вода. Слънцето ни дава от 30 до 70% от необходимата енергия за топла вода. Altherma, комплексно решение с мисъл за бъдещето.



Външно тяло

Kомпактно и лесно за монтаж в къщи и апартаменти. Това тяло извлича топлината от външния въздух и повишава температура на хладилния агент. Външното тяло е с антикорозионно покритие на топлообменника то гарантира по-добра устойчивост на кисилинни дъждовеи и солна корозия. 

Вътрешно тяло

От тук топлината се поддава към  конвекторите, радиаторите и към системата за битовата гореща вода. Тялото има спомагателен електрически нагревател, който се използва при много ниски външни температури или като заместващ вариант при неизправност на външно тяло. Компактно и лесно за монтиране Daikin Altherma е практично решение и за битова гореща вода. Стандартния битов водонагревател като изпълнение от неръждаема стомана се предлага в различни размери и капацитети, като има възможност за връзка със соларни колектори.

 

Управлението на Daikin Altherma става с помоща на жичен или безжичен стаен термостат, желаната температура може да се регулира лесно, бързо и удобно. Той позволява по-точно  измерване, като по този начин потребителят може да регулира нивото на комфорт оптимално и още по-енергийно ефективно. 

Схема

Daikin Alterma HT може да използва слънчевата енергия за производство на топла вода.


 

Характеристики:
- Загряване на водата до 80 С без допълнителен ел. нагревател
Енергийно ефективна система за отопление работеща на принципа на термопомпа въздух-вода
Лесна и бърза за монтаж и замяна на съществуващ котел на твърдо гориво, газ или ток. Не е необходимо да се сменя тръбната разводка.
Може да работи с радиатори, лири в баните, подово отопление, вентилаторни конвектори
Работи в режим отопление дори и при -20С
Ниски експлоатационни сметки – 3 пъти по евтино спрямо ел. котел; 2 пъти по евтино спрямо котел на газ; 4 пъти по евтино спрямо котел на нафта
Инверторно управление на спиралния компресор
Предлагани модели с мощност 11 KW, 14 KW и 16KW