Carrier Infinity Ultimate 42QHB24D8S A++ Wi-Fi

5 от 5 / 2 гласа

2469.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Инверторен климатик Carrier Infinity Ultimate 42QHB24D8S / 38QHB24D8S от серията Ultimate на Carrier е наслада за всички сетива. Притежава елегантен дизайн, работи с DC инверторен компресор, отличава се с  тихи нива на шум (21dB) и 5 степенния филтър. С енергийната си ефективност А++ / А+ е добър избор за Вашия офис и помещения от 40 до 50 кв. м. 

Ново i-remote управление - ново, елегантно дистанционно управление. Предлага голям, светъл екран и множество лесно достъпни функции. С едно натискане на бутон Вие ще можете: да включите "еко" режима, "нощния" режим, режима за извличане на влагата. Налични са функциите: "Следене", "Турбо" режим, висока мощност, деактивиране на лед подсветката, изключване на командните звуци и много други. 

3D DC инвертор

 

Вътрешното тяло е оборудвано с DC инверторен мотор на вентилатора. Външното тяло също е оборудвано с DC инверторен компресор и мотор на вентилатора. Благодарение на трите DC инверторни мотора, климатикът постига максимална енергийна ефективност и производителност.

Пет степенен филтър
 

Carrier осигуряват по-добро качество на въздуха, като комбинира положителните ефекти на пет различни филтъра: 

Предварителни филтри, които улавят големи частици, прах и косми за домашни любимци. 

Анионен (Йонизиращфилтър - филтърът ANION отделя отрицателни йони, предлагайки по-свежа, съживяваща атмосфера в помещението. 

Филтри за HEPA & Cold Catalyst, които улавят по-малки плаващи частици и алергени. В същото време те осигуряват дезодориращ ефект и помагат за премахване на летливите органични съединения (ЛОС) и миризми. Филтърът за студен катализатор не губи своята ефективност във времето и можете лесно да го почистите с течаща вода. 

Филтърът с витамин С, с антиоксидантния си ефект, е полезен за здравето на кожата поради значителната си роля в синтеза на колаген, който е отговорен за здравината и еластичността на кожата. Филтърът с витамин С осигурява няколко предимства, подобрява хидратацията на кожата и цветния тон на кожата и предпазва кожата от фото увреждане и набръчкване. 

Режим "X ЕСО
 

В режим на "охлаждане" може да спестите до 60% повече енергия спрямо нормалния режим на работа. Тялото автоматично ще регулира както вътрешната скорост на вентилатора, така и въртенето на компресора, за да ви осигури същият комфорт при минимална консумация на енергия. Режимът ще бъде автоматично изключен след 8 часа. В режим ECO, избраната температура на охлаждане може да бъде между 24 и 30°C.

Златисто покритие
 

Уникалното антикорозионно златисто покритие върху топлообменниците може да издържи на соления въздух, дъжд и други корозивни елементи. Освен това ефективно предотвратява размножаването на бактерии и подобрява топлинната ефективност.

Функция "Follow Me" /"Следене"/
 

Температурният сензор, вграден в дистанционното управление, ще усети заобикалящата го температура. Уредът може да регулира стайната температура по-точно спрямо зоната, в която поставяте дистанционното управление, за да Ви осигури по-голям комфорт.

"Самопочистване"

Самопочистваща функция, която намалява влагата, предизвикваща образуването на мухъл във вътрешното тяло. Когато климатикът бъде спрян, вътрешният вентилатор се включва и изсушава влагата в топлообменника, след което се изключва автоматично.

Функция “Sleep

Чрез “Sleep" функцията се пести енергия и се подобрява комфорта през нощта чрез синхронизиране с метаболизма на тялото. Зададената температура се увеличава
(при охлаждане) или намалява
(при отопление) с 1°C на час през
първите 2 часа. След това новата
температура се поддържа 5 часа,
преди уредът да се изключи.

"Тих" режим

Вътрешният вентилатор ще работи в супер тих режим, постигайки
изключително ниски нива на шум.

Режим “Turbo

Режим “Turbo” – до 15% повече въздушен поток спрямо висока скорост, за бързо достигане на зададената температура.

24-часов таймер

Може да бъде настроен за започване на работа по всяко време в рамките на 24 часа

Охлаждане при отрицателни температури

Климатикът може да охлажда при екстремно ниски външни температури (-15ºC). Това го прави подходящ за помещения, в който е необходимо целогодишно охлаждане.

Автоматично рестартиране

Уредът се рестартира автоматично след прекъсване
на електрозахранването.
Възстановяват се всички предишни настройки
на потребителя.

Автоматично движещи ламели

Автоматично движещи вертикално се ламели за по-добро разпределение на въздушния поток в помещението.

"Интелигентно размразяване

Функция която прави отоплението още по-ефективно. Функцията се активира, само когато е наистина необходимо, а не на определено време.

Функция "Му mode"

Запомнете предварително желаната температура, дебит и посока на въздуха, както и други настройки, и ще получите оптимален температурен комфорт само с едно натискане на бутона “Мy mode"

Автоматична самодиагностика

Системата изпълнява задълбочена вътрешна самодиагностика и сигнализира при евентуални аномалии. Изписва се код на грешка, чрез който по лесно се диагностицира и отстранява проблема от специалист.

Адаптиране към напрежението

Уредът е проектиран да работи, когато напрежението е по-малко или по-голямо от 230V. По-конкретно, климатикът може да работи при напрежение от 168 до 264V, като по този начин осигурява защита срещу колебания в електрическото напрежение в тези граници.

Осветен дисплей

Бутон за включване и изключване на подсветката на дисплея на вътрешното тяло.

Заключване на дистанционното управление

С възможността за заключване на дистанционното управление, потребителят гарантира, че желаните настройки остават, дори и да са в ръцете на дете или друг възрастен.

Режим "Stand by"

Автоматично влиза в енергоспестяващ режим, когато е в режим на готовност ("Stand by"). Намалява консумацията на енергия до 1 W на час. 

 

Технически характеристики: 

Клас

Бюджетен клас

Вид

Инверторен

Тип

Стенен

За помещения (охлаждане)

50m² / 130m³

За помещения (отопление)

50m² / 130m³

Мощност (охлаждане)

6.4 (1.4 ~ 6.6) kW

Консумация

2.064 kW

Мощност при +7ºC (отопление)

7.0 (1.7 ~ 8.0) kW

Консумация

2.121 kW

Мощност при -7ºC (отопление)

6.3 kW (-7ºC)

Мощност при -15ºC (отопление)

5.7 kW (-15ºC)

Мощност при -20ºC (отопление)

4.9 kW (-20ºC)

SEER (сезонен коефициент охлаждане)

6.20

SCOP (сезонен коефициент отопление)

4.00

Енергиен клас (охлждане)

A++

Енергиен клас (отопление)

A+

Годишна консумация (охлаждане)

329 kWh/a

Годишна консумация (отопление)

1820 kWh/a

Ниво на шум (вътрешно тяло)

26 db(A)

Ниво на шум (външно тяло)

58 db(A)

Размери ВхШхД (вътрешно тяло)

339x1082x225 mm

Размери ВхШхД (външно тяло)

702x845x363 mm

Тегло (вътрешно тяло)

14 kg

Тегло (външно тяло)

44 kg

Работен диапазон (охлаждане)

-15 ~ +46ºC

Работен диапазон (отопление)

-15 ~ +24ºC

Хладилен агент

R32

Захранване

220/1/50 Hz

Държава

Китай